+++ advance announcement +++

小豆の色素について月刊化学に寄稿しました

2019年7月号 研究物語

 

アジサイの青色ガク片で青色錯体分子のマッピングに成功しました

Scientific Reports 2019.4.1

 

赤小豆種皮に含まれる紫色色素の論文が公開されました

Scientific Reports 2019.2.6

 

アジサイの青色超分子錯体の論文が公開されました

 

 

Many thanks for participation of ICP2014



吉田研究室では博士課程前期・後期課程の大学院生を募集しています。

詳細はこちら旧試験問題などはこちら

吉田に直接お問い合わせくださっても結構です

yoshidak#i.nagoya-u.ac.jp (# を@に変えてください)
またご質問・ご不明な点はお気軽にお問い合わせ下さい。


+++WHAT'S NEW ??+++

 
Original paper

 

Direct mapping of hydrangea blue-complex in sepal tissues of Hydrangea macophylla
in Scientific Reports, (2019), 9, 5450. DOI: 10.1038/s41598-019-41968-7
http://rdcu.be/budvy
 

Original paper

 

Structure of two purple pigments, catechinopyranocyanidins A and B from the seed-coat of the small red bean, Vigna angularis
in Scientific Reports, (2019), 9, 1484. DOI: 10.1038/s41598-018-37641-0
http://rdcu.be/bkYT1

Original paper
Direct observation of hydrangea blue-complex composed of 3-O-glucosyldelphinidin, Al3+ and 5-O-acylquinic acid by ESI-Mass Spectrometry.
in Molecules, 23 (6), 1424 (2018). DOI: 10.3390/molecules23061424

Review Blue flower color development by anthocyanins: from chemical structure to cell physiology. Nat. Prod. Rep., 2009, 26, 884-915.
[ 詳しくはこちら ]

+++ ACCESS +++

〒464-8601 名古屋市千種区不老町 
名古屋大学大学院 情報科学研究科棟 8F 808室 (教員室) 
名古屋市営地下鉄 名城線 名古屋大学駅 1番出口より徒歩5分

2019.7.11 Last updated


 
11Copyright@2005 All rights reserved.